De stumme gudinder

De stumme gudinder er en håndtegners hyldest til de kvindelige filmskuespillere, der gennem deres optræden på det hvide lærred i stumfilmens æra ikke alene skrev sig ind i filmhistorien, men desuden var med til at bane vejen for den moderne, selvstændige kvinde.

I begyndelsen af det tyvende århundrede så en helt ny industri dagens lys: Filmindustrien. Allerede i det første tiår begyndte den nye industri for alvor at blomstre – filmselskaber og biografer skød op overalt – og i årene op til udbruddet af 1. verdenskrig var Europa, og herunder ikke mindst Danmark, blandt de førende inden for produktion af film.
Verdenskrigen besværliggjorde filmproduktionen, og Europa mistede på et afgørende tidspunkt taget på det nye massemedie og tabte hurtigt terræn. For nogenlunde samtidig flyttede den amerikanske filmproduktion fra østkysten til vestkysten. Her var vejret bedre og antallet af solskinstimer højere. Og dette var af afgørende betydning for produktionen af film, da alle filmoptagelser af hensyn til det nødvendige lys foregik under åben himmel.
I det sydlige Californien, og især i én by, begyndte den amerikanske filmproduktion og de amerikanske filmmagere at samle sig. Byen hed Hollywood, og herfra tog filmproduktionen fart.

De stumme gudinder
Fra Asta Nielsen til Mary Pickford
Kunstbog • 100 sider fyldt med illustrationer • Softcover
ISBN 978-87-974159-4-8

»Et smukt værk med kvinder fra stumfilmens verden i fokus.«

Bogrummet.dk

»En meget fin lille udgivelse, der både er lærerig og ganske smuk.«
Lektørudtalelse, DBC, Dansk BiblioteksCenter


Læs også: