Baskerstreet

En sag for Mesterdetektiven Vic Baskerstreet
Vic Baskerstreet er høj og kraftig af bygning. Han er ikke fed, men alligevel iøjnefaldende større end de fleste. Han er vel nærmest bred og fra naturens side udstyret med nogle hængende skuldre, der ofte efterlader folk det førstehåndsindtryk, at de står over for en person, der er lidt langsom i opfattelsen. Men så snart de har været udsat for hans skarpe blik og overraskende snarrådighed, opdager de, at der ligger meget mere bag de intense blå øjne, end hans skikkelse umiddelbart giver indtryk af.
Og så er der Vic Baskerstreets berømte næse …
Når først han mærker næseborene vibrere, og han har fået færten af et spor, kan intet få ham til at fravige jagten på sandheden. Han er en rigtig sporhund, og først når hele sandheden er kommet for dagen, kan han lade sin legendariske sporsans hvile og betragte en sag som opklaret!

Baskerstreet

Edgar Poulardrovsky, Mesterdetektivassistent
Edgar Poulardrovsky er en lille, kortbenet og spinkel fyr med et godmodigt udseende. Et udseende som på mange måder passer perfekt til hans væsen. Han er bestemt både pligtopfyldende og tjenstvillig, men nok ikke den “skarpeste kniv i skuffen”. Til gengæld besidder han en særlig evne til (ofte uden selv at vide det) at snuble over lige dét spor eller dét bevis, som Vic Baskerstreet mangler for at få kabalen til at gå op. Han er en klar modsætning til sin chefs robuste ydre og skarpsindige indre, men en uundværlig kollega og en rigtig god ven.

Sammen opklarer de to detektivvenner alle mulige spændende mysterier! En krimi- og detektivserie for aldersgruppen 10-12 år.

Mysteriet om det purpurfarvede paaskeaeg

Mysteriet om det purpurfarvede påskeæg
En sag for Mesterdetektiven Vic Baskerstreet
176 sider • Softcover
ISBN 978-87-999301-0-4
Fås også som e-bog og lydbog

Et kostbart, gammelt emaljepåskeæg – beklædt med guld og ædelsten – skal sælges på auktion, da det bliver stjålet og en uskyldig myrdet. Mesterdetektiven Vic Baskerstreet og hans trofaste assistent, Edgar Poulardrovsky, kaster sig ud i opklaringen af mysteriet. Sagen kompliceres dog af, at påskeægget bærer navnet »Poulardrovsky-ægget« og er lavet af Edgars oldefar!

Blandt de mistænkte er en russisk oliemilliardær, en farverig tv-reklamepersonlighed, en tyk skrothandler og enearvingen til et multinationalt kattemadsfirma. Det går ikke så nemt med at opklare sagen – og pludselig må Vic Baskerstreet se sin bedste ven blive arresteret for både tyveri og mord!

»Den er meget underholdende og er helt klart “læsehøjt” materiale.«

Bogfidusen.dk

»Henvender sig til aldersgruppen 10-12 år, og den er let læselig og velformuleret. Bogen kan også bruges som fælles hygge oplæsning, da den er ret så fornøjelig for voksne.«

Bogrummet.dk

»En sjov parodi på de voksnes hårdkogte krimier med seje privatdetektiver, som klarer sagerne bedre end politiet.«
Lektørudtalelse, DBC, Dansk BiblioteksCenter


De tusind skorpioners forbandelse

De tusind skorpioners forbandelse
En sag for Mesterdetektiven Vic Baskerstreet
164 sider • Softcover
ISBN 978-87-994154-4-1
Fås også som e-bog og lydbog

Det starter med en mystisk pakke, men snart er mesterdetektiven Vic Baskerstreet og hans trofaste assistent, Edgar Poulardrovsky, hvirvlet ind i en makaber mordsag. En professor i egyptologi er blevet myrdet. Blandt de mistænkte er en syret rockmusiker, en mistroisk enkefrue, en ildelugtende mand, en grisk arving – og ikke mindst: en 5.000 år gammel mumie med en lige så gammel forbandelse …

»Den, der vækker Ra-Mon-Tep af hans evige søvn, vil få døden for tusind skorpioner at mærke.«

Vic Baskerstreet tror ikke på mumiens forbandelse og går på jagt efter morderen blandt professorens gådefulde naboer. Men så sker der endnu et mord … og offeret findes dækket af skorpioner!

»Bogen er sjov, og krimiplottet godt gammeldags; hvem var det, der myrdede professor Sandcastle?«
Lektørudtalelse, DBC, Dansk BiblioteksCenter

»Det er en fin historie med nogle sjove personer, som er meget malerisk beskrevet, dette gør at den ud over spændingen, som en krimi skal have, også er ret morsom at læse.«

Bogrummet.dk

»Spændende på en løs-krimi-gåden-måde.«
Bogblogger.dk

»Klassisk mordmysterie i børnehøjde, med et hav af henvisninger til de voksnes ″detektiv-helte″. Dette er med til at bogen sagtens kan højtlæses og giver lejlighed til at de voksne kan fortælle om de ″rigtige″ fiktive detektiver der henvises til.«

Bogfidusen.dk


Tusmoerkezombien vender tilbage

Tusmørkezombien vender tilbage
En sag for Mesterdetektiven Vic Baskerstreet
128 sider • Softcover
Forlaget Modtryk • ISBN 978-87-7053-106-1
Fås også som lydbog

“Har desperat brug for en mesterdetektiv. Kom straks!”, lyder den kontante meddelelse til mesterdetektiven Vic Baskerstreet. Endnu en gang kastes han sammen med sin trofaste assistent, Edgar Poulardrovsky, ud i en hektisk og mystisk sag.

Scenen er sat i et filmstudie befolket af forfængelige skuespillere, fortravlede teknikere og en skrækindjagende zombie. Midt i optagelserne til filmen Tusmørkezombien vender tilbage myrdes den berømte gyserfilminstruktør Alfred MacGuffin. Flere er under mistanke for at have begået mordet – alle har de et godt motiv – men Vic Baskerstreet lader sig ikke narre. Hans berømte næse fører ham på sporet af morderen … men så dukker endnu et lig op!

»Det er en parodi på en hårdkogt krimi. Personerne har hver deres stjernenykker, fx er Alfred MacGuffin altid med i et kort glimt i sine film. Beskrivelsen af personerne og filmmiljøet har en venlig karikeret undertone, der også genfindes i de mange s/h tegneserieinspirerede illustrationer. Sproget er letløbende, underdrevet og humoristisk.«
Lektørudtalelse, DBC, Dansk BiblioteksCenter


Det spraglede genfaerd

Det spraglede genfærd
En sag for Mesterdetektiven Vic Baskerstreet
128 sider • Softcover
Forlaget Modtryk • ISBN 978-87-7053-015-6
Fås også som lydbog

Mesterdetektiven Vic Baskerstreet har modtaget et brev fra baron Roger Windingood IV. Han beder om hjælp til at få bugt med et ømtåleligt problem. Mesterdetektiven og hans trofaste assistent Edgar Poulardrovsky flytter ind på baronens slot, der ligger i udkanten af den lille, søvnige by, Littleville, omkranset af en stor skov, for at løse mysteriet.

Baronen er tilsyneladende blevet så upopulær hos sin forfader, baron Roger Windingood I, at han er stået op af graven for at give sit oldebarn en lærestreg. Og som om det ikke er nok: Den unge baron er også blevet så upopulær blandt byens borgere, at han på det nærmeste må forskanse sig på slottet. Vic Baskerstreet tror ikke på genfærd, men det går ikke så godt med at finde ud af, hvad der så er galt på slottet – og noget er der galt, for pludselig dukker der et lig op i baronens skov …

»Bogen har en underdreven og let humoristisk stil og er gennemført i både sprog og handling.«
Lektørudtalelse, DBC, Dansk BiblioteksCenter


Mysteriet om Atropos Saks

Mysteriet om Atropos’ Saks
En sag for Mesterdetektiven Vic Baskerstreet
128 sider • Softcover
Forlaget Modtryk • ISBN 87-7394-908-6
Fås også som lydbog

Den første telefonopringning er fra en hysterisk sladderjournalist, der beder om hjælp. Den næste er en trussel fra en dyb, skurrende stemme. Mesterdetektiven Vic Baskerstreet og hans trofaste assistent, Edgar Poulardrovsky, er i gang med at undersøge sagen, da der begås et mord. Mordvåbenet er en afskyelig kæmpesaks, og Vic Baskerstreet finder hurtigt en række mistænkte – en selvoptaget tv-kok, en rablende gal våbensamler og en forvirret computernørd – som tilsyneladende alle har noget at skjule.

Hvem står bag mordet? Hvem er den blågrønne kyklop? Og hvorfor lugter der af hvidløg over det hele?

»Normalt er tegneserier forfatterens/tegnerens gebet. Her præsenterer han sin første børnebog, der er en parodi på en hårdkogt krimi, for de ca. 10-13-årige.

Stilen er gennemført i både sprog og handling. Selvom hovedpersonerne er voksne, tror jeg godt bogens underdrevne og humoristiske stil kan appellere til vores børnekrimilæsere. Også til oplæsning.«
Lektørudtalelse, DBC, Dansk BiblioteksCenter